Seleccionar página

QUINS SÓN ELS BENEFICIS D'APRENDRE ROBÒTICA?

L’àmbit educatiu està canviant perquè el mercat laboral actual i del futur demana uns coneixements diferents. Per això, els nens i nenes d’avui dia necessiten que en el marc educatiu ja s’incloguin aquests continguts. La robòtica és una d’aquestes disciplines que, a curt i a llarg termini, es convertirà en una professió molt sol·licitada. Els menuts, a més, neixen amb un grau de curiositat i d’imaginació molt elevat, que cal aprofitar perquè comencin a explorar altres aprenentatges menys convencionals, com, per exemple, la robòtica. A continuació, us llistem els principals beneficis d’introduir la robòtica a la vida dels vostres fills i filles:

1. Equivocar-se és positiu. Quan es construeixen i programen robots, tot no surt perfecte a la primera. De fet, això obliga a realitzar proves, correccions, a innovar fins a trobar la forma correcta. Per tant, l’aprenentatge de la robòtica servirà per desterrar la creença que equivocar-se és terrible.
2. Despertar les vocacions STEM. Ens referim als estudis de les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. Aquests àmbits requereixen més professionals qualificats, i introduir la robòtica des de petits ajuda a eliminar el prejudici que l’enginyeria i la ciència només són a l’abast de persones molt intel·ligents.
3. Motivació i perseverança. L’aprenentatge de la robòtica sol ser molt inspirador per als alumnes perquè apliquen conceptes teòrics de forma pràctica. A més, el nen o nena veu com la constància i l’esforç dóna els seus fruits quan aconsegueixen que el robot faci allò que s’imaginaven.
4. Fomentar diverses habilitats. Introduir la robòtica en l’àmbit educatiu dels nens serveix per promoure el seu raonament, la lògica, la resolució de problemes, la creativitat i el pensament crític. El nen, quan es disposa a construir un robot, ha de pensar en la seva aparença exterior, però també en els moviments que farà i com aconseguir-los. Per tant, aquí entra en joc l’entrenament de totes aquestes habilitats, que també els seran útils en altres àmbits de la seva vida.

Aquests només són alguns dels molts beneficis que ofereix la robòtica; els menuts gaudiran des d’ara de la diversió de construir un robot, desenvoluparan habilitats que, en un futur, necessitaran i, a més, potser descobriran la seva vocació i allò a què es dedicaran quan siguin adults. A Edukbits ens dediquem a l’ensenyament de coneixements sobre robòtica i programació per a nens/es i adolescents, perquè volem ajudar-los a estar preparats per al futur i, alhora, estimular el seu potencial, la seva creativitat i curiositat des de petits.