Seleccionar página

QUINES SÓN LES PROFESSIONS DEL FUTUR?

La tecnologia des del moment en què va arribar va modificar la nostra de forma de viure, de relacionar-nos i de treballar. Alguns llocs de treball han desaparegut, i d’altres s’han adaptat a les noves circumstàncies. Ara, la transformació digital planteja un escenari on s’hi dibuixen noves professions, que paga la pena conèixer perquè segurament seran les oportunitats laborals a les quals necessitaran accedir els/les vostres fills/es.

Encara que pot semblar que és massa aviat per pensar en el futur professional dels menuts i menudes de la casa, el cert és que aquestes noves professions requeriran certes competències i coneixements que hauran d’aprendre i desenvolupar. Ara, que són petits, és un bon moment per introduir-los en el seu univers d’aprenentatge. Des d’Edukbits, fem un repàs a algunes de les professions del futur, que podrien desenvolupar els vostres fills o filles.

1. Desenvolupador d’aplicacions de realitat virtual. Aquesta feina sol associar-se amb els videojocs, però també té altres utilitats. A més, les industries cada cop aposten més per la realitat virtual amb l’objectiu d’innovar i optimitzar els seus processos.

2. Arquitecte BIM. Els amants de l’arquitectura o el disseny d’interiors poden trobar la seva veta de mercat amb aquesta professió, que consisteix a crear simulacions virtuals d’espais.

3. Tècnic en nanobots. La nanotecnologia pot ser la solució a moltes de les problemàtiques actuals, especialment en l’àmbit de la medicina. Per això, les investigacions que es realitzen en aquesta disciplina cada cop són més importants i es necessita persones que s’hi dediquin.

4. Operari de robots. Se sol escoltar que l’arribada dels robots deixarà sense feina a molta gent, però el cert és que aquestes màquines no són autònomes. Per això, un perfil molt sol·licitat serà aquell que coneixerà perfectament el seu funcionament, el regularà i supervisarà les seves funcions.

5. Desenvolupador de dispositius wearables. Seran aquelles persones que s’encarregaran de pensar i dissenyar peces de vestir que portin incorporades funcions tecnològiques. Actualment, trobem rellotges, ulleres i camises, però sembla que és un camp que guanyarà força, perquè són dispositius que faciliten el dia a dia de les persones.

6. Enginyers ambientals i hospitalaris. Es tracta de dos llocs de treballs amb futur perquè, per una banda, ha augmentat la consciència ambiental i, per l’altra, la medicina i l’atenció sanitària són essencials. En aquest sentit, es tractarà de crear i implementar tecnologia per millorar aquests dos àmbits.

7. Desenvolupador de software. Les empreses necessiten automatitzar i optimitzar processos interns que resulten feixucs i treuen temps als treballadors. Per això, els professionals capaços de crear de sistemes per aconseguir-ho, tindran molta feina.

Aquestes són només algunes de les professions que, en el futur, requeriran de professionals qualificats. A Edukbits ens dediquem a l’ensenyament de coneixements sobre robòtica i programació per a nens/es i adolescents, perquè volem ajudar-los a estar preparats per al futur i, alhora, estimular el seu potencial, la seva creativitat i curiositat des de petits.