Seleccionar página

MINECRAFT, COM A EINA EDUCATIVA

Minecraft és un videojoc d’exploració, de recerca de tresors, de supervivència i de crear comunitat. La seva particularitat és que ha estat un dels primers a introduir-se en l’àmbit educatiu, tant a les escoles com a les acadèmies de robòtica i de programació com és el cas d’Edukbits. La seva dualitat  (construcció i creativitat de dia i supervivència i protecció a la nit ) ha estat la clau perquè agradi tant als nens i nenes i, per això, s’ha convertit en l’eina d’aprenentatge ideal. Vet aquí alguns dels motius perquè Minecraft és una bona eina educativa:

  1. Varietat d’àmbits. L’estructura de Minecraft permet que els nens i nenes treballin assignatures clau, com ara matemàtiques, física, química, biologia, geografia, història, lectura, escriptura i, fins i tot, filosofia.
  2. Desenvolupament d’habilitats. Minecraf obre un univers de possibilitats en el qual els nens i nenes potencien la seva capacitat de concentració i raonament per superar els reptes i fer una bona gestió dels recursos disponibles en el mode de supervivència del joc.
  3. Creativitat infinita. Minecraft és, sobretot, un joc creatiu en què l’alumne/a podrà utilitzar la seva imaginació per crear les estructures més idònies. Per tant, és una excel·lent forma d’impulsar la seva faceta creativa.
  4. Autonomia i seguiment. El/la professor/a té al seu abast una eina amb la qual pot fixar nous reptes que engresquin els/les alumnes i, a més, pot avaluar el seu progrés en temps real.
  5. Gens de violència. Allò que més preocupa als pares és el nivell de violència dels videojocs; en el cas de Minecraft, no heu de patir perquè el seu desenvolupament no els alterarà, sinó ben al contrari, aquest món de construcció els relaxarà i els permetrà aprendre i enriquir els seus coneixements i altres aspectes, com, per exemple, la visió espacial.

Com veieu, Minecraft és molt més que un entreteniment lúdic, és una plataforma d’aprenentatge que a Edukbits hem decidit aprofitar al màxim. Per això, la temàtica del campus d’aquesta Setmana Santa, els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril, serà Minecraft i s’adaptarà a totes les edats (a partir dels 6 anys). Per tant, ja teniu l’activitat perfecta per als vostres fills/es. No ho penseu més, aquestes vacances de Setmana Santa, el campus de Minecraft d’Edukbits serà el millor regal per als menuts de la casa!