Seleccionar página

APRENDRE A PROGRAMAR DES DE PETITS?

Donar ordres a un robot perquè camini, desenvolupar una aplicació mòbil o dissenyar un videojoc senzill són alguns dels reptes a l’abast dels més petits. Els experts defensen els beneficis que els infants adquireixin aquests coneixements i habilitats des de ben petits, i que estableixin un vincle amb la tecnologia, ja que formarà part de la seva vida. Per això, a Edukbits apostem per l’aprenentatge de la programació a partir dels 6 anys. Avui, us expliquem alguns dels seus beneficis. 

 

  1. Millora del raonament. Augmenta la capacitat de raonar del nen/a i això es tradueix en  una major rapidesa i eficiència a l’hora de descompondre i resoldre problemes. 
  2. Associació de conceptes. El/la nen/a sabrà establir una relació entre els diferents conceptes, així com un ordre lògic. Aquests aspectes són fonamentals, per exemple, per millorar la comprensió lectora o aprendre un nou idioma. 
  3. Creativitat i imaginació. La ment de la mainada és un pou d’idees enginyoses i, amb la programació, es converteixen en reptes constants que els fan treballar i superar-se. 
  4. Augment de la capacitat d’atenció i de concentració. La resolució de problemes que implica la programació requereix esforç  i, a mesura que avancen en el seu aprenentatge, més concentració i atenció en allò que estan fent en aquell moment.
  5. Una injecció d’autoestima. Veure els fruits del temps que han dedicat a aprendre a programar és la millor manera d’incrementar la confiança en ells/es mateixos/es. Quan finalitzen un projecte, se senten satisfets amb la seva pròpia feina i resultats i aprenent que tot esforç té la seva recompensa. 
  6. Foment del treball en equip. Programar un videojoc no és una tasca individual, sinó que hi participen moltes persones. Per això, els/les alumnes treballen en grups reduïts, de manera que es posen de manifest  valors importants com el treball en conjunt, el respecte cap als altres i la compartició.
  7. Pensament crític. Amb la programació, els/les nens/es han de trobar camins diferents i lògiques que els portin a la resolució efectiva del problema. Aquesta habilitat serà de gran en molts àmbits de la seva vida.

 Com podeu veure darrere dels videojocs, les aplicacions i els robots existeix un aprenentatge que no solament serà útil per a les professions del futur, sinó per al desenvolupament dels vostres fills/es com a persones adultes. A Edukbits treballem amb ells/es per donar-los totes les eines perquè descobreixen la seva vocació i potencial.